Месец: м.г

2021 SEE User Forum | 3-4 Ное 2021: споделување на искуствата со Отворена Наука

Како истражувачите можат да добијат придобивки од European Open Science Cloud? Која е улогата на Националните истражувачки и едукативни мрежи (NRENs) во EOSC? Како регионалната заедница може да се поврзе безбедно со нивните колеги и кои…

Read more

EOSC Future го отвора првиот RDA отворен повик

Како дел од EOSC Future проектот, Алијансата за истражувачки податоци, Research Data Alliance (RDA), го лансира првиот повик за предлози за подобрување на техничките податочни работни рамки за EOSC. Овие предлози треба да се фокусираат на…

Read more

Повик за пријава во регистарот на EOSC Асоцијацијата

EOSC Асоцијацијата е централната точка за сите засегнати страни во EOSC како што се оние кои го финансираат истражувањето, оние кои дефинираат политики и правила, организации кои изведуваат истражувања, како и…

Read more