Агенда на првиот состанок на иницијативиата за отворена наука во облакот

Агенда на првиот состанок на иницијативиата за отворена наука во облакот

ВремеНасловПрезентер
15.03.2021, понеделник
12:00 – 12:10Отворена наука и иницијативи за облакот за отворена наукаАнастас Мишев, ФИНКИ
12:10 – 12:25Отворени податоци и публикацииВладимир Трајковиќ, ФИНКИ
12:25 – 12:40Отворени методи и алаткиБојана Котеска, ФИНКИ
12:40 – 12:55Отворени сервиси и инфраструктуриСоња Филипоска, ФИНКИ
12:55 – 13:30Отворена дискусија за воспоставување на NOSCI.mk и градење на национални стратегии 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.