Повик за учество во EOSC Future User Group

Повик за учество во EOSC Future User Group

Проектот EOSC Future има отворено повик за сите заинтересирани истражувачи од различни научни области, да се пријават за учество во активностите за ко-дизајн и валидација на идните EOSC услуги на корисничко ниво.

Оваа група од најмалку 200 EOSC корисници, наречена EOSC Future User Group треба да даде свој придонес и мислење за решенијата развиени од проектот и да ги промовира достигнувањата на проектот пред пошироката научно-истражувачка јавност. Активностите се предвидува да траат до септември 2023

Рокот за пријавување е до 15.09.2021, на следниот линк, каде можете да прочитате и дополнителни информации за повикот.

https://eosc-portal.eu/call-researchers-shape-eosc-future-solutions?utm_source=Email&utm_medium=Email&utm_campaign=Consortium-mail&utm_content=User-Group-1

1 COMMENT

comments user
Ljupcho Pejov

Se prijavuvam za uvestvo vo EOSC future user group

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.