2021 SEE User Forum | 3-4 Ное 2021: споделување на искуствата со Отворена Наука

2021 SEE User Forum | 3-4 Ное 2021: споделување на искуствата со Отворена Наука

Како истражувачите можат да добијат придобивки од European Open Science Cloud? Која е улогата на Националните истражувачки и едукативни мрежи (NRENs) во EOSC? Како регионалната заедница може да се поврзе безбедно со нивните колеги и кои се предизвиците кои не очекуваат?Ова се само некои од темите кои ќе бидат дискутирани Форумот за корисници за југоисточна Европа кој ќе се одржи од 3ти до ти ноември 2021, а чија цел е споделување на искуствата и најдобрите практики за отворена наука. 

Настанот е организиран од GÉANT заедно со NI4OS-Europe и EOSC Future проектите, и им овозможува на регионалните сервис провајдери, мрежи и партнери да ги прикажат сервисите кои се достапни на регионалните истражувачки заедници и сите крајни корисници во полето на отворената наука.

Програмата е достапна на следниот линк: https://see-userforum2021.geant.org/

Регистрацијата е отворена до 2ри ноември 2021, 12.00pm CET преку следниот линк https://events.geant.org/event/904/Форумот ќе биде целосно онлајн и е бесплатен за сите учесници.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.